Ingrediente:
– 1 kg. ciuperci Champignon
– 400g. ardei copți
– 1 ceapă
– 6 căței de usturoi
– 2 morcovi
– 1/2 rădăcină de țelină
– 500g. cartofi
– 250g. roșii pasate
– sare, boia dulce, ulei de măsline
– smântână pentru servit
Mod de preparare:
Se curăță ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Se taie țelina și morcovii cubulețe și se pun la fiert cu ceapa și usturoiul. Când rădăcinoasele sunt aproape fierte (după aproximativ 25 de minute) se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi. Se completează cu apă cât să fie legumele ușor acoperite. Se șterg ciupercile cu un prosop și se taie bucăți. Se adaugă în vas cu ardeii copți și se lasă pe foc până se înmoaie și sunt fierte toate legumele.
Se ia vasul de pe foc, se oprește o parte din supă deoparte și se pasează compoziția. Se adaugă roșiile pasate și se amestecă bine cu un tel (se adaugă din supa oprită până la consistența dorită). Se mai lasă supa la fiert 10-15 minute, se adaugă sare după gust, boia dulce și puțin ulei de măsline. Noi am servit supa cu puțină smântână.