Ingrediente:

– 1 kg. cartofi

– 1 fenicul

– 250g. smântână 25% grăsime

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 1/2 țelină

– 1 ardei capia

– 4 căței de usturoi

– ulei de măsline

– boia dulce, piper, pătrunjel


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie bucăți. Se pun la fiert feniculul cu ceapa, usturoiul, morcovii și țelina. Se lasă pentru 30 de minute până sunt aproape fierte, se adaugă apoi cartofii tăiați cuburi și ardeiul (se adaugă apă cât să fie acoperite legumele).

Se lasă vasul pe foc până sunt toate legumele fierte. Se potrivește de gust cu sare, boia dulce și piper.

Se oprește o parte din supă deoparte și se pasează legumele (se adaugă din lichidul oprit până la consistența dorită). Se încorporează smântâna cu un tel și se lasă supa pe foc mic până dă în clocot. Se oprește focul, se adaugă puțin ulei de măsline și pătrunjel.


Comentarii Facebook