Ingrediente:

– 1 kg. dovleac plăcintar

– 4 cartofi (aprox. 500g.)

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 1/2 rădăcină țelină

– 2 ardei capia

– 400g. smântână 20% grăsime

– sare, boia dulce, turmeric, mentă

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie cuburi.

Se pun la fiert dovleacul, rădăcinoasele și ceapa. După 20 de minute de când încep să fiarbă se adaugă diferența de legume și se lasă pe foc mic până când sunt toate bine pătrunse (se testează cu o furculiță).

Se scurge din zeama și se pasează legumele. Se adaugă din lichid până la consistența dorită.

Se pune vasul înapoi pe foc, se încorporează smântâna și se adaugă sare după gust, jumătate de linguriță boia dulce și un praf de turmeric.

Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până când începe să fiarbă supa.

Se ia vasul de pe foc, se adaugă puțin ulei de măsline și mentă.

Se servește cu plăcere. 🙂


Comentarii Facebook