Ingrediente:
– 2 kg. roșii
– 2 morcovi morcovi
– 2 cepe
– 1 păstârnac
– 1/2 rădăcină țelină
– 1 ardei
– 100g. fidea
– sare, boia dulce, busuioc
– puțin ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală roșiile și se crestează cu X. Se pune apă la fiert într-un vas, iar când aceasta dă în clocot, se adaugă roșiile. Se opăresc pentru câteva minute și apoi se lasă la răcit. Se curăță apoi de pieliță și cotor și se taie bucăți.
Separat se curăță rădăcinoasele și ceapa și se taie cuburi, apoi se pun la fiert pe foc mediu. Când acestea sunt fierte, se adaugă ardeiul curățat și tăiat bucăți și roșiile și se lasă vasul pe foc până legumele sunt bine fierte. Se adaugă sare după gust și boia dulce.
Se ia o parte din supă separat, se pasează legumele și se adaugă din supă oprită până la consistența dorită.
Se pune vasul pe foc mic și se adaugă fideaua. Se fierbe supa câteva minute (până fideaua este gata), se oprește focul și se adaugă puțin ulei de măsline și busuioc uscat.