Ingrediente (pentru două porții):
– două roșii medii (aproximativ 350g.)
– o ceapă mică
– un cățel de usturoi
– jumătate de morcov
– o lingură orez
– 80-100g. piept de curcan
– busuioc, pătrunjel
– ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pune pieptul de curcan la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă în continuare să fiarbă până este bine pătruns.
Se pune orezul cu puțină apă într-un bol mic și se lasă 30 de minute.
Se pune apă într-un vas și se lasă la fiert. Se crestează roșiile cu X pe fund și se pun în apă fierbinte 1-2 minute, apoi se scot, se lasă puțin să se răcească, se curăță și se taie bucăți.
Se curăță ceapa, morcovul și usturoiul și se pun la fiert într-un vas cu o cană de apă. După ce au început să fiarbă se adaugă roșiile și orezul și se lasă pe foc până sunt bine pătrunse – 20-25 de minute (dacă mai este nevoie, se completează cu apă). Se adaugă busuioc și se mai lasă 5 minute pe foc.
După ce sunt bine fierte legumele și orezul se oprește focul și se pasează supa. Se adaugă puțin ulei de măsline, pătrunjel și pieptul de curcan fiert și tocat mărunt.