Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

30g. carob (pudră de roșcove) – 2 linguri

vanilie

 

– pentru umplutură:

250g. brânză de vaci

150g. smântână 25% grăsime

4 ouă

100g. zahăr

75g. fulgi de cocos


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul, puțin extract de vanilie și carobul. Se adaugă etapizat făina și se încorporează bine ingredientele. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se bat cele 4 ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă brânza de vaci, smântâna și fulgii de cocos și se amestecă bine.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând marginile și presând ușor. Se elimină surplusul de aluat și se pune umplutura. Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește ușor).

Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou și se porționează.


Comentarii Facebook