Ingrediente:

– pentru aluat:

  • 100g. unt
  • 50g. smântână 25% grăsime
  • 200g. făină

– pentru umplutură:

  • 500g. ciuperci Champignon
  • 2 cepe verzi
  • 150g. cașcaval
  • 100g. smântână 25% grăsime
  • 4 ouă
  • sare, pătrunjel

Mod de preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu 50g. smântână și se încorporează făina. Se pune aluatul în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Se curăță ciupercile și se taie cuburi. Se pun într-o tigaie cu jumătate de cană apă și se acoperă. Se lasă câteva minute până se înmoaie bine (aproximativ 10 minute). Se scurge surplusul de apă și se lasă la răcit.

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă 100g. smântână, cașcavalul dat pe răzătoarea mică, ceapa tocată mărunt, ciupercile, pătrunjel și sare după gust (pentru copiii sub un an fără sare).

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde aluatul. Se decupează o formă rotundă și se pune într-o tavă (se ridică aluatul și pe pereții tăvii, se decupează surplusul). Se pune umplutura și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servește.

Am folosit o tavă cu diametrul de 25cm.


Comentarii Facebook