Ingrediente:
– pentru foaie:
100g. unt 65% grăsime
200g. făină
un ou
– pentru umplutură:
150g. mozzarella
150g. iaurt grecesc 10% grăsime
3 ouă
100ml. lapte 3,5% grăsime
mărar
sare
Mod de preparare:
– pentru foaie:
Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.
– pentru umplutură:
Se taie mozzarella cubulețe.
Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă laptele și iaurtul grecesc, un praf de sare și mărarul tocat. Se încorporează apoi mozzarella.
– asamblarea:
Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe marginile tăvii și se presează ușor (se decupează surplusul, se întinde o foaie separată și se decupează în formele dorite – acum am întins foaia mai subțire și din surplus am decupat inimi care le-am așezat peste compoziție înainte de a da tarta la cuptor).
Se pune compoziția peste foaie, se nivelează și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește ușor).
Se lasă la răcit, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.