Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt 65% grăsime

200g. făină

un ou

– pentru umplutură:

150g. mozzarella

150g. iaurt grecesc 10% grăsime

3 ouă

100ml. lapte 3,5% grăsime

mărar

sare


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se taie mozzarella cubulețe.

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă laptele și iaurtul grecesc, un praf de sare și mărarul tocat. Se încorporează apoi mozzarella.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe marginile tăvii și se presează ușor (se decupează surplusul, se întinde o foaie separată și se decupează în formele dorite – acum am întins foaia mai subțire și din surplus am decupat inimi care le-am așezat peste compoziție înainte de a da tarta la cuptor).

Se pune compoziția peste foaie, se nivelează și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește ușor).

Se lasă la răcit, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook