Ingrediente:
– pentru foaie:
100g. unt
un ou
200g. făină
– pentru umplutură:
175g. unt de arahide
300g. smântână 25% grăsime
3 ouă
150g. zahăr brut
un praf de sare
Mod de preparare:
– pentru foaie:
Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.
– pentru umplutură:
Se bat ouăle cu zahărul cu un tel. Se încorporează untul de arahide și smântâna și se adaugă un praf de sare.
– asamblarea:
Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând aluatul pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura. Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește tarta ușor pe margini). Se lasă puțin a răcit, se transferă pe un platou și se servește.