… nu fără acordul meu. Nu îi oferi diverse „delicatese” de a căror proveniență nu ești sigur/ă. Nici nu cred că mai este cazul să îți menționez că nu tu îți asumi o eventuală complicație, indigestie sau cine știe ce alergie de care nu știi și totuși văd că nu îți pasă.

Te rog nu îi oferi ciocolată ca o alternativă la gustarea de fructe spunând că fructele sunt tot zahăr. Chiar poți face o asemenea comparație?

Te rog nu insista cu diverse gustări pe bază de mezeluri, arome, coloranți sau alte minuni. Renunță la a-i oferi chipsuri, pufuleți, diverși biscuiți sau napolitane. Nu sunt absurdă, dar prefer preparatele făcute în casă sau cumpărate din surse sigure în măsura în care se poate.

Te rog nu menționa faptul că are nevoie de suc … chiar nu este cazul. Aș dori în schimb să îmi spui beneficiile aduse în alimentația copilului tău. Și nu invoca simplu că îi place, e bun. Dacă dorești să faci asemenea alegeri haotice te rog să ți le asumi, dar nu te băga cu ciubotele în modul cum am grijă de alimentația copilului meu.

Atât timp cât eu nu îmi dau cu părerea în privința alegerilor tale, și totuși nu sunt de acord cu ele, te rog insistent să nu cauți diverse moduri de a-mi păcăli copilul. Suntem adulți, nu ne jucăm de-a părinții.

Și totuși țin să îți precizez că sunt și alte legume pe lângă cartofi, muuulte altele. Nu te mira că al tău copil nu le mănâncă atâta timp cât nu ai luat în considerare să i le introduci în alimentație.

Nu te uita strâmb când noi mâncăm fructe, biscuiți de casă sau iaurt. Eu ar trebui să mă uit ciudat când văd că un copil mănâncă fast-food cot la cot cu părinții.

Și te rog nu îmi repeta insistent de față cu copilul meu că sunt o mamă rea și insensibilă la nevoile lui. Chiar nu este așa și cred că sistemul tău de valori este total dat peste cap din cauza neglijenței.

Nu îmi invoca faptul că oricum va consuma mai târziu și când va scăpa va fi haos că nu va fi capabil să se controleze. Ar fi fost util să observi că obiceiurile alimentare se formează de când sunt mici. Sunt conștientă că nu îl pot feri mereu, nici nu vreau. Dar totuși nu înțeleg de ce insiști să îi oferi porcării observând că nu este interesat. Pe ce premiză te bazezi? Sau o faci doar să îmi vezi reacția … și spun din nou – suntem părinți sau ne jucăm de-a mamele?

Prefer să servească ocazional când va fi interesat și pe cât posibil să caut alternative sănătoase decât să îmi păcălești tu copilul doar pentru că l-ai compromis deja pe al tău.

Îți mulțumesc anticipat!

Comentarii Facebook