Ingrediente:

– 3 cartofi (500g.)

– 450g. mazăre (am folosit congelată)

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 1 ardei capia

 

– 4 căței de usturoi

– 250g. roșii pasate

– sare, boia dulce, piper

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță ceapa, usturoiul și morcovii. Se toacă ceapa și usturoiul mărunt, iar morcovii felii subțiri. Se pun legumele menționate într-un vas și se acoperă cu apă. După 10 minute de când au început să fiarbă, se adaugă mazărea congelată (eu nu o dezgheț înainte, o adaug ca atare în vas), ardeiul capia tăiat cuburi și roșiile pasate.

Se completează cu apă dacă este nevoie cât să fie ușor acoperite legumele. După 10 minute se adaugă cartofii tăiați cuburi și se lasă vasul pe foc aproximativ 25 de minute până legumele fierte și sosul ușor scăzut (dacă ingredientele nu sunt bine fierte se mărește timpul de fierbere). Se adaugă sare după gust, boia dulce, piper și puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook