Ingrediente:

– 1 iepure (1,5 kg.)

– 300g. măsline negre fără sâmburi

– 800g. roșii cuburi

– 500g. ceapă

– 4 căței de usturoi

– sare, piper, boia dulce, 2-3 foi de dafin, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se tranșează iepurele (fără cap și organe). Se pune apă într-un vas și se adaugă carnea. Se spumuiește bine și apoi se adaugă roșiile, usturoiul și ceapa tocate mărunt. Se adaugă puțină sare, condimente după gust și se lasă pe foc până scade sosul și carnea este bine fiartă – aproximativ 40 de minute (se probează dacă pulpele sunt bine fierte fiind bucăți mai mari de carne).

Se adaugă măslinele și se mai lasă tocana pe foc mic pentru aproximativ 5-10 minute. Oprim focul, stropim cu puțin ulei de măsline și adăugăm mărar tocat.

Servim tocana rece sau caldă.


Comentarii Facebook