Ingrediente:

– compoziție:

500g. biscuiți Petit Beurre RoStar

150g. unt 65% grăsime

100g. ciocolată neagră

250ml. lapte

75g. cacao (sau pudră de roșcove)

100g. miez de nucă

100g. miere de albine

o esență de rom

– pentru glazură:

50g. unt 65% grăsime

3 linguri apă

2 linguri zahăr brun (40g.)

2 linguri cacao (sau pudră de roșcove)

– 50g. miez de nucă pentru ornat


Mod de preparare:

– pentru compoziție:

Se rup biscuiții și se sfarmă cu mâinile (lăsăm și bucăți mai grosiere ca în imaginea din dreptul ingredientelor).

Se pune apoi untul la topit. Când acesta s-a topit, se dă focul la minim și se adaugă ciocolata amestecând constant. Când aceasta s-a topit, se adaugă etapizat laptele alternând cu cacaua (sau pudra de roșcove) și amestecând constant cu un tel. Când toate ingredientele sunt bine încorporate (vezi poza din dreptul ingredientelor), se ia vasul de pe foc, se adaugă esența de rom, și mierea de albine.

Încorporăm compoziția lichidă cât este încă caldă cu biscuiții și 100g. miez de nucă măcinată. Amestecăm bine cu mâinile și punem compoziția într-o tavă cu margini detașabile (eu am folosit o tavă cu diametrul de 22 cm. – dacă folosiți o tavă cu diametrul mai mare tortul va fi foarte subțire). Se dă tava la frigider pentru 2-3 ore.

– pentru glazură:

După 2-3 ore când tortul este bine legat, se scoate marginea detașabilă a tăvii și se așează pe un platou.

Se topește untul, se adaugă apa, zahărul și cacaua (sau pudra de roșcove) și se amestecă până la omogenizare. Se pune glazura caldă peste tort și se nivelează. Se presară 50g. miez de nucă măcinată, se dă la frigider pentru 2-3 ore și apoi se servește.

Pentru ghidare se pot urmări pozele din dreptul ingredientelor. Textura finală a tortului este grosieră, asemănătoare cu a unei ciocolate de casă.

 

Cât vă răsfățați cu acest desert, nu uitați de Concursul RoStar care are loc în perioada 20-26 martie 2021. Mult succes!

Va îmbrățișez cu drag 🙂


Comentarii Facebook