Ingrediente:

– pentru cremă:

750g. iaurt grecesc 10% grăsime

4 mere (aprox. 450g. întregi)

100g. zahăr

2 pliculețe gelatină (20g.)

jumătate linguriță pudră de scorțișoară

– pentru foaie:

200g. pișcoturi

150 ml. lapte 3,5% grăsime

vanilie


Mod de preparare:

Se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o tigaie cu zahărul și scorțișoara și se lasă pe foc mic amestecând constant până se înmoaie. Se lasă compoziția la răcit și între timp se pregătește gelatina.

Se amestecă gelatina cu 100ml. de apă (este necesar să se urmărească indicațiile de preparare de pe ambalaj). Se lasă aproximativ 10 minute și apoi se pune vasul cu gelatină la bain-marie amestecând constant până când se topește (compoziția este călduță, nu fierbinte). Se adaugă peste gelatină iaurtul grecesc la temperatura camerei și merele coapte și se amestecă bine.

Pentru blatul tortului se trec pișcoturile prin laptele călduț amestecat cu puțină esență de vanilie și se așează lipite într-o tavă cu pereți detașabili (am folosit o tavă pătrată cu dimensiunile 24cm x 24cm și înălțime de 6cm.). Se pune crema deasupra, se nivelează și se dă la frigider până a doua zi.

Se trece un cuțit pe marginea tăvii și se îndepărtează marginea detașabilă. Se pudrează tortul cu scorțișoară și se păstrează la rece până la servire.

Este un tort ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână care va fi cu siguranță pe placul vostru! 🙂


Comentarii Facebook