Ingrediente:
– 1 kg. ciuperci Champignon brune
– 3 cepe
– 3 căței de usturoi
– 250g. smântână 25% grăsime
– 2 linguri de făină
– sare, piper, pătrunjel
Mod de preparare:
Se șterg ciupercile cu un șervețel și se taie piciorușele. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar ciupercile cubulețe.
Se pun ceapa și usturoiul într-o tigaie și se adaugă o cană de apă (250ml.). După aproximativ 10 minute se adaugă ciupercile și încă o cană de apă. Se lasă tigaia pe foc pentru aproximativ 15 minute până se înmoaie ciupercile.
Se amestecă smântâna cu făina într-un bol. Se adaugă din zeama lăsată de legume până se subțiază ușor sosul. Se toarnă sosul în tigaie și se amestecă constant pentru a nu se forma cocoloașe. Se lasă ciulamaua pe foc până se îngroașă sosul. Se potrivește de gust și după aproximativ două minute se oprește focul.










