Ingrediente (15 brioșe):
– 2 fire rubarbă (150g.)
– 4 ouă
– 200ml. lapte
– 75ml. ulei
– 100g. zahăr
– 350g. făină (+o lingură)
– 10g. praf de copt
– scorțișoară, vanilie
Mod de preparare:
Se curăță rubarba de pieliță și se taie felii de 1cm. grosime (se folosesc doar 2/3 din tijă – partea roșie). Se amestecă rubarba cu o lingură de făină (pentru a fi uniform distribuite bucățile în brioșe).
Se bat cele 4 ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt. Se presară scorțișoară și se încorporează o linguriță de extract de vanilie.
Se adaugă bucățile de rubarbă în compoziție, se amestecă și se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe. Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până trec testul scobitorii; nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute).
Brioșele sunt aromate, ușor acrișoare de la rubarbă.










