Ingrediente:
– 500g. prune
– 150g. fulgi de orz
– 450ml. lapte
– 3 linguri semințe de chia
– vanilie
Mod de preparare:
Se spală prune, se curăță de sâmburi și se taie cubulețe. Se amestecă fulgii de orz cu laptele și se lasă la înmuiat pentru aproximativ 45 de minute. Se adaugă prunele, semințele de chia și o lingură de extract de vanilie (sau o esență) și se mai lasă compoziția pentru 15 minute.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt (am folosit o tava cu dimensiunile 20cm.x30cm.) și se pune compoziția. Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute. Se lasă budinca la răcit în tavă, se porționează și se servește.
Budinca este aromată și este moale la consistență (se poate lăsa la cuptor cu 10-15 minute mai mult dacă doriți să fie o idee mai uscată).