Ingrediente:

– 750g. brânză de vaci

– 350g. stafide

– 5 ouă

– 250g. smântână 25% grăsime

– 250g. zahăr

– 150g. griș

– 250g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se pun stafidele la hidratat în apă pentru aproximativ o oră, apoi se scurge surplusul de lichid.

Se mixează ouăle cu zahărul. Se adaugă smântâna, brânza și o lingură de extract de vanilie. Se încorporează stafidele, grișul și făina amestecată cu praful de copt.

Se tapetează o tavă cu pereți detașabili pe fund cu hârtie de copt. Se unge apoi suprafața de hârtie și marginile tăvii cu unt. Se pune compoziția și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50 de minute (până trece testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute.

Se lasă pasca la răcit în tavă, se tramsferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook