Ingrediente:
– 4 ouă
– 300ml. lapte bătut 2% grăsime
– 75ml. ulei
– 2 mango
– 5 linguri ștevia (10g.)
– 325g. făină (+o lingură)
– 10g. praf de copt
– vanilie
– unt pentru tapetat vasul
Mod de preparare:
Se curăță mango și se taie cubulețe. Se amestecă cuburile de mango cu o lingură de făină (pentru a fi uniform distribuite ulterior în prăjitură).
Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă pudra de ștevia, laptele bătut și uleiul. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt și o linguriță extract de vanilie. Se adaugă cubulețele de mango, se amestecă și se pune compoziția într-o tavă rotundă cu margine detașabilă tapetată cu hârtie de copt și unt (am folosit o tavă cu diametrul de 22cm.).
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până trece testul scobitorii și se rumenește frumos; nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute).










