Ingrediente:
– 15 ardei mici de aproximativ aceeași mărime
– 750g. piept de curcan
– 2 morcovi mari
– 3 cepe
– 150g. orez
– sare, boia dulce, piper, cimbru, mărar
– 250g. roșii pasate
Mod de preparare:
Se spală bine orezul și se scurge surplusul de apă. Se toacă pieptul de curcan. Se curăță legumele – ceapa și usturoiul se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.
Se pune pieptul de curcan cu legumele într-o tigaie și se adaugă jumătate de cană apă (eu nu adaug ulei, eventual stropesc cu puțin ulei de măsline când servim). Se adaugă în tigaie jumătate din cantitatea de roșii pasate, sare după gust, piper și boia dulce și se lasă pe foc mic pentru aproximativ 20 de miute amestecând constant. Se adaugă orezul și se mai lasă pe foc 10 minute. Se oprește focul și se lasă compoziția la răcit.
Se curăță ardeii – se decupează cu un cuțit „capacul” și se curăță ardeii. Se spală bine și se lasă la scurs fiecare ardei cu căpăcelul corespunzător. Se umple fiecare ardei lăsând un centimetru liber pentru a poziționa bine capacul. Se așează ardeii într-un vas, se adaugă o crenguță de cimbru, sosul de roșii rămas și se completează cu apă până sunt acoperiți ardeii.
Se dă vasul acoperit la cuptor la foc mediu pentru 90 de minute. Se ia capacul și se mai lasă pentru 30 de minute la foc mic. Se lasă la răcit în vas și apoi se servesc ardeii cu smântână sau iaurt.










