Ingrediente:
– 75g. miez de nucă
– 50g. mac
– 100g. unt
– 2 ouă
– 300g. făină
– 5g. praf de copt
– o linguriță semințe de chimen negru
– puțină sare
Mod de preparare:
Se lasă miezul de nucă la hidratat pentru 5-6 ore (eu l-am lăsat peste noapte). Se scurge surplusul de apă și se macină.
Se amestecă untul la temperatura camerei cu ouăle. Se adaugă miezul de nucă, macul, semințele de chimen măcinate și puțină sare. Se încorporează praful de copt și apoi etapizat făina. Opțional puteți adăuga și puțină sare (eu am făcut doar cu ingredientele menționate).
Se întinde aluatul pe blatul de lucru. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se dau biscuiții la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.










