Ingrediente (pentru 15 brioșe):  

– 200g. coacăze

– 4 ouă

– 50g. unt

– 100ml. lapte

– 175g. făină albă de grâu (+o lingură)

– 80g. zahăr brut

– 25g. carob (pudră de roșcove) sau cacao

– 5g. praf de copt (jumătate de plic)


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul și untul la temperatura camerei până când zahărul se dizolvă complet. Se adaugă laptele, carobul și făina amestecată cu praful de copt.

Se pune o lingură de făină peste coacăze și se amestecă ușor până sunt toate fructele acoperite de făină. Se adaugă fructele în compoziție și se omogenizează ușor. Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (dacă folosiți forme de hârtie trebuie unse înainte cu ulei sau unt topit).

Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25 de minute (sau până trec testul scobitorii). Se lasă la răcit în forme și apoi se servesc.


Comentarii Facebook