Ingrediente:

– o piersică

– un gălbenuș

– 100 ml. lapte 3,5% grăsime

– o lingură de griș (15g.)

– scorțișoară

– unt și pesmet pentru tapetat vasul

– opțional o linguriță sirop de arțar


Mod de preparare:

Se spală piersica, se aruncă sâmburele și se pasează pulpa. Se bate gălbenușul cu furculița, se adaugă laptele și grișul, apoi piersica și puțină scorțișoară.

Se tapetează un vas termorezistent mic cu unt și pesmet. Eu am folosit un vas ceramic cu diametrul de 10 cm, se pot folosi și forme pentru brioșe de silicon (și în acest caz nu trebuie tapetate cu unt și pesmet). Se pune compoziția în vas și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenește ușor deasupra). Se lasă la răcit în formă și se servește.

Budinca este cremoasă și se servește cu lingurița direct din vas. Este aromată și puțin acrișoară. Dacă vă place mai dulce se poate adăuga o linguriță de sirop de arțar în compoziție (nouă ne-a plăcut simplă).


Comentarii Facebook