Ingrediente:

– 1kg. cartofi

– 500g. morcovi

– 30g. ghimbir

– sare, boia dulce, rozmarin

– 75g. unt

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță cartofii și morcovii și se taie bucăți de mărimea dorită. Se pun la fiert în vase separate în apă cu puțină sare (timpii de fierbere sunt diferți și astfel evităm să fie prea fierți cartofii până când morcovii sunt suficient preparați). Se fierb morcovii aproximativ 15 de minute, iar cartofii aproximativ 10 minute (de când a început apa să fiarbă).

Se stropește un vas termorezistent cu puțin ulei de măsline și se adaugă cartofii și morcovii în vas. Se presară sare după gust, o linguriță de boia dulce, una de rozmarin și ghimbirul curățat și dat pe răzătoarea mică. Se adaugă o cană de apă, se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute. Se adaugă apoi untul și se mai lasă vasul neacoperit la cuptor pentru 30-40 de minute (se amestecă ușor din 10 în 10 minute în acest interval pentru a fi uniform rumenite legumele).

Se lasă la răcit 10-15 minute și apoi se servesc legumele cu diverse salate și preparate cu carne sau pește.


Comentarii Facebook