Ingrediente:

– pentru blat:

250g. biscuiți – pentru biscuiți am folosit această rețetă

125g. unt

– pentru cremă:

500g. ricotta

250g. fructe de pădure

200g. iaurt grecesc 10% grăsime

150g. miere de albine

vanilie

12 foi de gelatină (20g.)

– 100g. fructe de pădure (pentru ornat)


Mod de preparare:

– pentru blat:

Se macină biscuiții. Se topește untul, se adaugă peste biscuiții sfărâmați și se amestecă bine cu mâna. Se așează marginea detașabilă a unei tăvi cu diametrul de 26cm. pe un platou. Se așează biscuiții pisați amestecați cu untul topit și se presează cu o lingură până se obține un strat uniform.

– pentru cremă:

Se amestecă ricotta cu iaurtul grecesc, fructele de pădure, mierea de albine și o linguriță extract de vanilie și apoi se pasează compoziția (se poate înlocui mierea de albine cu aceeași cantitate de sirop de arțar). Eu am folosit fructe de pădure de la congelator, dezghețate înainte (se pot folosi și proaspete).

Se pun foile de gelatină în apă rece (cele 12 foi de gelatină sunt suficiente pentru cantitatea de cremă folosită; este necesar să se urmărească indicațiile de preparare de pe ambalaj). Se lasă aproximativ 10 minute și apoi se scurge surplusul de apă. Se încălzesc foile de gelatină la bain-marie amestecând constant până când se topesc (compoziția este călduță, nu fierbinte). Se adaugă peste gelatină compoziția cu ricotta și fructe de pădure și se amestecă bine (crema cu ricotta și fructe trebuie să fie la temperatura camerei, nu rece de la frigider).

Se tapetează marginea detașabilă a tăvii cu folie alimentară de plastic (pentru a se îndepărta mai ușor la sfârșit) și se pune crema. Se nivelează și se dă tortul la frigider pentru câteva ore (eu l-am lăsat aproximativ 4 ore).

Se așează deasupra fructele de pădure, se îndepărtează marginea detașabilă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook