Ingrediente:

– 200g. cârnați subțiri uscați
– 2 ardei (250g. curățați)
– 5 ouă
– 250ml. lapte
– 50ml. ulei de măsline
– 350g. făină
– 10g. praf de copt
– sare, piper, pătrunjel


Mod de preparare:

Se taie cârnații în felii de 1 cm. grosime. Se curăță ardeii și se taie cubulețe.
Se bat cele cinci ouă cu un tel. Se adaugă laptele, uleiul de măsline și făina amestecată cu praful de copt. Se adaugă cârnații, ardeii și condimente după gust.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune compoziția. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50 de minute până se rumenește frumos și trece testul scobitorii. Nu se deschide cuptorul în primele 20-25 de minute.

Când checul este gata se lasă la răcit și apoi se feliază.


Comentarii Facebook