Ingrediente:
– 400g. file de cod
– 2 dovlecei
– jumătate de căpătână usturoi
– 2 linguri de smântână
– 2 linguri ulei de măsline
– sare
– piper
– boia dulce
– mărar
Mod de preparare:
Se pregătește un amestec cu condimentele (sare, piper, boia) și se trec bucățile de file prin acest amestec. Se unge o tigaie cu ulei de măsline și se pun bucățile de pește. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte până se rumenesc frumos, apoi se acoperă tigaia și se mai lasă 5 minute până peștele este gata.
Se curăță dovleceii și se taie pe lungime. Se pun într-o tigaie antiaderentă sau pe grill (fără apă sau ulei). Se lasă 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc.
Se curăță usturoiul și se pisează. Se încorporează o lingură de ulei de măsline, puțină sare și smântâna.
Se servește fileul de cod cu dovlecelul și sosul ca în imagine. Se presară deasupră mărar (opțional).