Ingrediente:

– 500g. carne de vită tocată

– 2 cepe

– 1 kg. cartofi

– 300g. sos de roșii

– 50g. unt

– 200 ml. lapte

– sare, pătrunjel, busuioc


Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert.

Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se pune într-o tigaie cu carnea de vită și se adaugă apă până sunt acoperite ușor ingredientele. Se lasă să scadă amestecând constant. Se adaugă sosul de roșii, busuioc, pătrunjel și sare după gust și se lasă să scadă (am lăsat pe foc mic aproximativ 30 de minute).

Când au fiert cartofii se scurg de surplusul de apă, se adaugă laptele și puțin unt, pătrunjel și sare după gust. Se pasează până se obține un piure fin.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se pune jumătate din piureul de cartofi, la mijloc carnea de vită cu sosul de roșii, iar deasupra cealaltă jumătate din piure. Se pun deasupra câteva felii de unt subțiri, se acoperă vasul și se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu. Se mai lasă vasul neacoperit 10-15 minute până se formează o crustă ușor maronie deasupra.


Comentarii Facebook