Ingrediente:

– 250g. file de somon

– 4 căței de usturoi

– 3 ouă

– 200ml. lapte bătut (2% grăsime)

– 50ml. ulei de măsline

– 275g. făină albă de grâu

– sare, piper alb

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se încinge o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei sau apă). Se stropește fileul de somon cu puțin ulei de măsline și se presară sare și piper. Se pune somonul în tigaia încinsă și se frige câte 2 minute pe fiecare parte. Se lasă la răcit și se rupe fileul cu mâna în bucăți mici.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă laptele bătut și uleiul de măsline, un praf de sare, cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică și se amestecă bine. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt și bucățile de pește.

Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă cu dimensiunile 10cm.x24cm.) și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 35-40 de minute (până se rumenește frumos și trece testul scobitorii).

Se lasă checul la răcit, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook