Ingrediente:

– 500g. brânză de vaci

– 150g. mac

– 3 ouă

– 125g. zahăr

– 50g. unt

– vanilie

– 400g. foi de plăcintă

– un ou (pentru uns)


Mod de preparare:

Se topește untul. Se amestecă cele trei ouă cu zahărul, brânza, macul și o linguriță extract de vanilie.

Se așează două foi de plăcintă pe blatul de lucru și se unge foaia de deasupra cu unt topit. Se pune din compoziția cu brânză și mac și se nivelează uniform. Se pun deasupra două foi de plăcintă, se ung cu unt topit și se pune din crema de brânză cu mac. Se repetă procedeul până se suprapun toate foile de plăcintă și este încorporată toată compoziția cu brânză. Se rulează și se taie în 12 felii de aceeași grosime. Se transferă ruladele în tavă pe hârtie de copt (a se urmări pozele din dreptul ingredientelor) și se ung cu un ou bătut.

Se dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenesc ușor). Se lasă la răcit înn tavă, apoi se servesc.


Comentarii Facebook