Ingrediente:
– 12 pulpe inferioare de pui
– o căpățână de usturoi
– 750g. iaurt
– 50ml. ulei de măsline
– condimente pentru marinată:
- o linguriță de sare roz
- o linguriță chimen negru
- o linguriță mărar
- o linguriță boia dulce
- o lingură pastă de ardei
– 2 ouă
– pesmet, făină
– 1kg. cartofi
– o linguriță rozmarin
– sare, ulei de măsline
Mod de preparare:
– pentru marinată:
Se curăță usturoiul și se pisează, se adaugă condimentele, uleiul de măsline și iaurtul.
După ce sunt toate amestecate se pune carnea în marinată, se acoperă vasul și se pune la frigider câteva ore (eu am lăsat pulpele cu o seară înainte în marinată și le-am preparat a doua zi).
A doua zi se iau pulpele din marinată și se trec prin făină, apoi prin ou bătut si apoi prin pesmet.
Se pun pe hârtie de copt în tavă. Se lasă la cuptor la foc mediu pentru 20-25 de minute (până se rumenesc ușor dedesubt), se întorc și se mai lasă 10-15 minute.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în 4 pe lungime. Se amestecă cu sarea, uleiul și rozmarinul. Se pun într-un vas termorezistent și se adaugă o cană cu apă. Se acoperă vasul și se dă la cuptor pentru 15 minute. Se lasă apoi vasul neacoperit să se rumenească cartofii și să scadă apa (se amestecă din când în când cu o spatulă).