Ingrediente:

– 50g. quinoa
– 300ml. lapte 3,5% grăsime
– 10 castane coapte și curățate (aprox. 75g.)
– o lingură miere de albine
– puțin unt
– puțină nucșoară măcinată


Mod de preparare:

Se lasă quinoa în apă cu puțină zeamă de lămâie pentru câteva ore (eu am lăsat peste noapte). A doua zi se clătește bine și se scurge surplusul de apă. Se curăță castanele coapte de coajă și pieliță și se toacă mărunt (rețeta pentru castanele coapte o găsiți aici).

Se pune la fiert quinoa în lapte (se lasă focul mic și se amestecă constant în vas). După aproximativ 20 de minute se adaugă castanele și se mai lasă vasul pe foc 5-10 minute (până quinoa este bine fiartă și compoziția se îngroașă ușor). Se oprește focul, se adaugă o felie subțire de unt, mierea și puțină nucșoară.


Comentarii Facebook