Ingrediente:

– 5 ouă

– 50g. zahăr brut

– 100g. făină

– puțină scorțișoară

– 350g. dulceață


Mod de preparare:

Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și se mixează până când acesta este topit, bine încorporat. Se adaugă gălbenușurile amestecând ușor cu o spatulă de jos în sus, se adaugă puțină scorțișoară și făina în ploaie, treptat.

După ce s-au încorporat bine toate ingredientele se întinde hârtie de copt în tavă și se pune compoziția, nivelând ușor. Se dă la cuptorul preîncălzit 10 minute la foc mediu (eu am lăsat 12 minute și este ușor rumenit). Se testează cu o scobitoare să fie făcută foaia.

Când este gata se întinde dulceața pe foaia de aluat caldă și se rulează ușor. Eu am transferat rulada în folie alimentară și am pus-o la rece cam o oră.

Se feliază și se servește.

Tava folosită are dimensiunile L-40cm. si l-35cm.
Stratul de dulceață trebuie să fie generos.


Comentarii Facebook