Ingrediente:

– 6 ardei capia

– 3 avocado

– 150g. quinoa

– 2 cepe roșii

– 3 căței de usturoi

– zeama de la jumătate de lămâie

– 3 linguri ulei de măsline

– sare, boia dulce, piper


Mod de preparare:

Se lasă quinoa în apă cu puțină zeamă de lămâie până a doua zi. Se clătește bine și se pune la fiert. Când quinoa este gata (sunt necesare aproximativ 20-25 de minute de fierbere) se scurge surplusul de apă.

Se spală ardeii și se coc. Se curăță de coajă și cotor și se taie cuburi. Se curăță avocado și se taie cuburi. Se freacă ceapa tocată mărunt cu puțină sare. Se adaugă usturoiul dat pe răzătoarea mică, legumele și quinoa. Se stropește cu zeama de lămâie și uleiul de măsline și se presară boia dulce și piper.

Se servește salata simplă, cu pește, pui sau diverse brânzeturi.


Comentarii Facebook