Ingrediente:
– pentru foaie:
100g. unt
50g. smântână 25% grăsime (o lingură)
200g. făină
– pentru umplutură:
400g. brânză de vaci
250g. măsline verzi fără sâmburi
4 ouă
200g. smântână 25% grăsime
150g. brânză Cheddar
puțină sare
Mod de preparare:
– pentru foaie:
Se amestecă untul la temperatura camerei cu smântâna și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 40-60 de minute.
– pentru umplutură:
Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă brânza de vaci, smântâna și un praf de sare.
– asamblarea:
Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă foaia de aluat într-o tavă pentru tartă ridicând foaia pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat, se pune umplutura și se așează măslinele. Se presară deasupra brânza Cheddar dată pe răzătoare.
Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește frumos pe margini). Se lasă tarta la răcit în tavă, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.










