Ingrediente:
– pentru foaie:
5 ouă
50g. zahăr brut
20g. ulei de cocos
zeama de la jumătate de lămâie
175g. făină
5g. praf de copt
– pentru ornat:
2-3 linguri fulgi de cocos
8-10 căpșuni
– pentru cremă:
500g. brânză de vaci
300g. smântână 25% grăsime
300g. iaurt 3,5% grăsime
150g. zahăr brut
100g. fulgi de cocos
vanilie
12 foi de gelatină (20g.)
Mod de preparare:
– pentru foaie:
Se mixează ouăle întregi cu zahărul brut. Se adaugă uleiul de cocos și zeama de lămâie și apoi amestecul de făină cu praful de copt.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt (tava folosită are dimensiunile 35cm.x40cm). Se pune compoziția în tavă și se nivelează (va fi o foaie subțire de aluat). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 10-12 minute (până devine ușor pufoasă, nu trebuie să se rumenească tare – se face testul scobitorii).
Se scoate tava din cuptor și se decupează un cerc din foaie cu ajutorul marginii detașabile pe care o vom folosi pentru asamblarea tortului (în acest caz un cerc cu diametrul de 26cm.) – a se urmări pozele din dreptul ingredientelor. Se taie apoi fâșii de aproximativ 4cm. lățime din foaia de aluat rămasă după decupare (se elimină părțile ușor rumenite de pe margini).
Este important să se decupeze formele cât foaia de aluat este caldă, pentru a fi ușor de modelat.
Se așează marginea detașabilă a tăvii pe un platou. Se pune în mijloc foaia rotundă și pe margini fâșiile decupate până este complet acoperită marginea detașabilă a tăvii (fășiile folosite pentru pereții tăvii le-am poziționat cu partea rumenită în interior).
– pentru cremă:
Se mixează zahărul cu smântâna până când acesta este topit. Se încorporează iaurtul, brânza și fulgii de cocos. Se adaugă o lingură de extract de vanilie și se amestecă bine.
Se pun foile de gelatină în apă rece (cele 12 foi de gelatină sunt suficiente pentru cantitatea de cremă folosită; este necesar să se urmărească indicațiile de preparare de pe ambalaj). Se lasă aproximativ 10 minute și apoi se scurge surplusul de apă. Se încălzesc foile de gelatină la bain-marie amestecând constant până când se topesc (compoziția este călduță, nu fierbinte). Se adaugă peste gelatină crema cu brânză și se amestecă bine (crema cu brânză trebuie să fie la temperatura camerei, nu rece de la frigider).
Se pune crema în tavă și se nivelează. Se taie căpșunile în jumătate și se așează deasupra presând ușor. Se presară fulgii de cocoș și se dă tortul la frigider până a doua zi.










