Ingrediente (12 brioșe):

– 3 ouă

– 50g. unt

– 100g. smântână 25% grăsime

– 75g. sirop de arțar

– două pere (225g. curățate)

– un plic praf de copt

– puțină scorțișoară

– 150g. făină +1 lingură pentru pere


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu untul la temperatura camerei. Se adaugă smântâna și siropul de arțar. Se încorporează praful de copt și scorțișoara și apoi etapizat făina. Se obține o compoziție cremoasă.

Se curăță perele de cotor și coajă. Se taie cuburi și se pune o lingură de făină peste ele. Se amestecă ușor, apoi se încorporează perele în compoziția pentru brioșe.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (dacă folosiți forme de hârtie trebuie unse înainte cu puțin ulei) și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25-30 de minute sau până trec testul scobitorii.


Comentarii Facebook