Ingrediente (12 brioșe):

– 150g. miez de nucă măcinată

– 150g. făină albă de grâu

– 150ml. lapte 3,5% grăsime

– 50g. unt

– 50g. stafide

– 100g. curmale (12-15 bucăți)

– 3 ouă

– 10g. carob

– 5g. scorțișoară


Mod de preparare:

Se pun curmalele și stafidele la hidratat în apă căldută în boluri separate. După 30-40 de minute se scurge surplusul de apă.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se curăță curmalele de sâmburi și se pasează cu puțin lapte. Se amestecă gălbenușurile cu untul la temperatura camerei și pasta de curmale. Se adaugă laptele (diferența până la 150 ml.), făina, carobul și scorțișoara, apoi se încorporează miezul de nucă măcinat. Se adaugă stafidele întregi.

Se bat albușurile spumă până sunt bine omogenizate. Se încorporează ușor cu mișcări de jos în sus peste compoziția pregătită mai sus. Se pune compoziția în forme de brioșe și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 35-40 de minute până trec testul scobitorii (eu am așezat formele în tavă la un nivel mai înalt în cuptor să nu se rumenească tare dedesubt).


Comentarii Facebook