Ingrediente (12 brioșe):

– 150g. sfeclă roșie coaptă și curățată

– 3 ouă

– 50g. unt

– 75g. zahăr brut

– 150g. iaurt

– 300g. făină albă de grâu

– 5g. bicarbonat

– 5g. scorțișoară

 


Mod de preparare:

Se pasează sfecla coaptă cu iaurtul (pentru a se obține o consistență cremoasă).

Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta se topește, apoi se adaugă untul la temperatura camerei, scorțișoara și sfecla amestecată cu iaurt. Se amestecă făina cu bicarbonatul și se încorporează cu ingredientele de mai sus. Se pune compoziția în forme de brioșe de silicon (eu am folosit 12 forme și am obținut brioșe “gigant”, se poate pune compoziția și în 16 forme dacă se doresc mai micuțe).

Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute (până trec testul scobitorii). Nu se deschide coptorul în primele 15 minute pentru a rămâne brioșele aerate.

Brioșele sunt ușor dulci (se poate mări cantitatea de zahăr dacă se dorește).


Comentarii Facebook