Ingrediente:

– o pară

– 20g. stafide (1,5 linguri)

– un ou

– o lingură de făină (25g.)

– o lingură de ulei

– scorțișoară

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă stafidele la hidratat în apă călduță pentru o oră, apoi se scurge surplusul de apă și se pasează.

Se curăță para și se taie cubulețe. Se pune într-o tigaie antiaderentă cu puțină scorțișoară și se amestecă 2-3 minute până lasă din zeamă și se înmoaie ușor (nu se adaugă în tigaie apă sau unt).

Se separă albușul de gălbenuș. Se bate albușul spumă. Separat se amestecă gălbenușul cu o lingură de ulei, puțină vanilie și pasta de stafide. Se încorporează ușor amestecul peste albușul bătut spumă și apoi se adaugă făina în ploaie (se încorporează ușor cu o spatulă cu mișcări de jos în sus).

Se tapetează o formă ceramică cu unt. Se așează cubulețele de pară și se toarnă compoziția pregătită mai sus. Se nivelează ușor și se dă forma la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute (până se rumenește ușor și a trecut testul scobitorii). Se lasă la răcit în formă și se servește.

Eu am triplat cantitățile (cantitatea precizată în rețetă este pentru o formă cu diametrul de 10 cm.; dacă se folosește o tavă mai mare și se mărește cantitatea se modifică și timpul de coacere – testul scobitorii).


Comentarii Facebook