Ingrediente (15 brioșe):

– 200g. zmeură

– 125g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 125ml. lapte

– 125g. zahăr brut

– 4 ouă

– 50ml. ulei

– 300g. făină (+o lingură)

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat cele patru ouă cu zahărul brut cu un tel. Se adaugă iaurtul grecesc, laptele și uleiul. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și o linguriță extract de vanilie.

Separat se amestecă zmeura cu o lingură de făină (pentru a rămâne fructele uniform distribuite în brioșe). Se adaugă fructele peste compoziție și se amestecă ușor.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau formele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.


Comentarii Facebook