Ingrediente:

– 1kg. pulpe de pui inferioare

– un morcov

– 1/2 păstârnac

– 1/2 rădăcină de pătrunjel

– o ceapă

– 250ml. lapte

– 2 linguri făină

– sare, piper, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se frig pulpele într-o tigaie antiaderentă fără adaos de ulei sau apă. Se transferă într-un vas și se completează cu apă până sunt bine acoperite. Se adaugă în vas ceapa tocată mărunt și rădăcinoasele tăiate cubulețe. Se lasă pe foc aproximativ 30 de minute până sunt fierte ingredientele (se poate mări timpul de fierbere dacă este nevoie).

Se amestecă într-un vas separat cu un tel laptele cu făina și se adaugă treptat 2-3 polonice din zeama din vas (opțional se poate adăuga în această compoziție și 150g. smântână). Se amestecă bine compoziția și se adaugă în vas amestecând ușor cu o lingură. Se lasă pe foc mic până sosul se îngroașă, se adaugă sare după gust și condimente și se oprește focul. Se stropește cu puțin ulei de măsline, se presară mărar și se servește (noi am servit cu mămăligă și mujdei de usturoi).


Comentarii Facebook