Ingrediente:

– 2 cartofi dulci (750g. curățați)

– 200g. brânză Gouda

– 3 ouă

– 200ml. lapte

– 25g. unt

– sare, ghimbir măcinat, mărar


Mod de preparare:

Se curăță cartofii dulci și se taie felii subțiri. Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă laptele, brânza Gouda dată pe răzătoarea mică, sare, jumătate de linguriță ghimbir măcinat și mărar.

Se tapetează un vas ceramic termorezistent cu unt (am folosit un vas cu diametrul de 22cm.). Se așează jumătate din feliile de cartofi și apoi se toarnă deasupra jumătate din compoziția cu brânză. Se așează diferența de felii de cartofi deasupra, compoziția cu brânză rămasă și se bate ușor vasul de masă (pentru a fi distribuită uniform compoziția).

Se așează deasupra felii subțiri de unt, se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute. Se mai lasă apoi vasul la cuptor pentru 25-30 de minute până se rumenește ușor budinca (se testează dacă feliile de cartofi sunt gata înțepând budinca cu un cuțit – dacă intră ușor atunci cartofii sunt suficient preparați termic). Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook