Ingrediente (10 chifle):

– 150g. spanac bine scurs

– 150g. cașcaval

– 400ml. apă călduță

– 650g. făină

– 4 căței de usturoi

– sare

– 14g. drojdie uscată sau 50g. drojdie proaspătă

– 25 ml. ulei de măsline


Mod de preparare:

Se amestecă 150ml. de apă călduță cu 100g. de făină și drojdia. Se lasă 10 minute până se formează mici bule deasupra și apoi se adaugă diferența de apă, spanacul bine scurs, cașcavalul și cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică și sare. Pentru 150g. spanac bine scurs am folosit 300g. spanac congelat – l-am dezghețat înainte și am scurs surplusul de lichid.

Se adaugă etapizat diferența de făină și după ce aceasta este încorporată se adaugă uleiul de măsline. Se frământă până când aluatul se desprinde ușor de pe mâini, se acoperă vasul și se lasă aproximativ o oră la loc călduț până își dublează volumul.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se împarte aluatul în zece părți egale. Se modelează fiecare bilă de aluat și se pune în tavă pe hârtie de copt. Se lasă la crescut 15 minute în tavă și apoi se dau chiflele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute. Se lasă la răcit și apoi se servesc simple, cu iaurt sau diverse preparate principale.


Comentarii Facebook