Ingrediente (pentru 4 porții):
– 12 pișcoturi
– 250g. mascarpone
– 250g. smântână 12% grăsime
– un mango (200g. curățat)
– vanilie
– o lingură fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se curăță mango și se pasează.
Se mixează crema de mascarpone cu smântâna și puțin extract de vanilie.
Se rupe câte un pișcot în patru și se pun bucățile în pahare. Se pune deasupra câte o lingură din crema cu mascarpone și smântână, apoi o lingură din piureul de mango. Se repetă straturile până se termină compoziția. Se dau paharele la frigider pentru aproximativ o oră și apoi se servesc.
Este un desert simplu și rapid. Se poate îndulci crema cu mascarpone cu puțină miere dacă doriți (eu nu am considerat că este necesar – pișcoturile sunt destul de dulci și am vrut să fie pregnantă aroma de mango).
Se pot înlocui pișcoturile cu biscuiți de casă.