Ingrediente:
– coaja de la un pepene roșu mare (partea albă) – aprox. 2,5kg.
– 1,250kg. zahăr
– zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare:
După savurarea deliciosului pepene roșu puteți prepara o dulceață la fel de delicioasă din cojile rămase. Se curăță acestea de coaja verde exterioară, iar bucățile albe rămase se taie cubulețe. Se amestecă cubulețele cu zahărul și zeama de lămâie și se lasă până a doua zi.
Se pune dulceața la fiert pe foc mic până scade la jumătate iar cuburile din coajă de pepene devin sticloase ușor transparente, iar jeleul din vas se îngroașă.
Se spală borcanele și capacele și se sterilizează. Eu le pun în tavă și le dau la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute. Se lasă la răcit borcanele și se pune dulceața fierbinte. Se închid borcanele cu capacele bine șterse, se acoperă cu o pătură, iar a doua zi când sunt bine răcite se transferă în cămară.
Din cantitățile precizate am obținut 5 borcane de 375g. de dulceață.