Ingrediente:

– 500g. prune
– 300g. smântână 25% grăsime
– 100 ml. ulei
– 4 ouă
– 200g. făină
– 50g. carob (pudră de roșcove) – 3 linguri
– 150g. zahăr
– vanilie
– 5g. praf de copt


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o cremă omogenă și zahărul este topit. Se adaugă smântâna, uleiul și o linguriță extract de vanilie (sau o esență). Se încorporează etapizat carobul (pudra de roșcove) și făina amestecată cu praful de copt.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt (am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 32 de cm.) și se pune compoziția. Se spală prunele și se taie în două. Se așează prunele deasupra prăjiturii și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit în tavă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook