Ingrediente (12 bucăți):

– 300g. dovleac plăcintar copt
– 3 linguri miere de albine (75g.)
– 2 ouă
– 300ml. lapte
– 300g. făină
– 50g. unt
– 5g. praf de copt
– scorțișoară


Mod de preparare:

Se taie dovleacul copt cubulețe. Se adaugă în bol ouăle și untul moale la temperatura camerei și se pasează compoziția. Se adaugă mierea și laptele și se amestecă cu un tel. Se adaugă scorțișoară și făina amestecată cu praful de copt.

Se încinge o tigaie antiaderentă, apoi se dă focul la minim și se pune din compoziție cu ajutorul unui polonic (pentru fiecare clătită am folosit aproximativ jumătate de polonic de compoziție). Se lasă clătitele în tigaie până fac mici bule pe margine și apoi se întorc cu o spatulă. Se mai lasă aproximativ un minut și se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până se termină compoziția.

Noi am servit clătitele cu bulgărași de brânză.

Se poate înlocui mierea de albine cu 3 linguri de sirop de arțar.


Comentarii Facebook