Ingrediente:

– un pachet foi de plăcintă (400g.)

– 500g. ciuperci Champignon

– 200g. gorgonzola

– o ceapă

– 3 ouă

– 50g. griș

– 75g. unt

– sare, piper


Mod de preparare:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie cubulețe. Se încinge o tigaie antiaderentă și se adaugă ciupercile și ceapa tocată mărunt. Se lasă tigaia pe foc mic amestecând constant până când legumele se înmoaie și scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă sare după gust, puțin piper și se lasă compoziția la răcit.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă compoziția cu ciuperci și grișul și se amestecă bine.

Se topesc 50g. unt. Cu diferenţa de 25g. unt se tapetează un vas ceramic termorezistent (am folosit un vas cu diametrul de 22cm) și ce rămâne se păstrează pentru final.

Se așează 3 foi de plăcintă în vas cu marginile ridicate pe margine. Se ung cu untul topit cu o pensulă și se repetă procedeul până sunt așezate toate foile.

Se pune compoziția cu ciuperci în vas și 100g. gorgonzola ruptă bucăți și așezată uniform. Se împachetează jumătate din foi deasupra compoziției, se adaugă bucățile de brânză rămasă și se împachetează foile rămase. Se pune deasupra untul rămas în bucăți mici și se dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește frumos).

Se lasă la răcit în vas, apoi se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook