Ingrediente:

– un pui de aproximativ 1,250- 1,5 kg.

– o linguriță de rozmarin

– o linguriță piper

– 1/2 linguriță pudră de ghimbir

– o linguriță boia dulce

 

– o linguriță de sare

– 2 linguri ulei de măsline

– 25g. unt

– 2 linguri bulion sau sos de roșii

– o lingură miere de albine


Mod de preparare:

Se amestecă condimentele.

Se unge bine puiul cu ulei de măsline și apoi se masează cu amestecul de condimente. Se trece untul peste amestecul de condimente rămas, se desprinde pielea de pe pieptul puiului și se pune untul aromat (astfel pieptul va fi mai suculent la final, nu rămâne uscat).

Se umple un borcan de 370g. cu apă pe jumătate și se așează într-un vas termorezistent. Se așează puiul pe borcan. Se pune o cană de apă în tavă și se dă puiul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 80 de minute (până puiul este bine făcut). Se scoate din cuptor, se unge cu bulionul amestecat cu miere și se mai lasă la cuptor pentru 10 minute.

Se pot modifica condimentele după preferințe.

Puiul se servește cu salate sau diverse garnituri de legume.


Comentarii Facebook